Schrijf uw onderschrift hier
Schrijf uw onderschrift hier
Schrijf uw onderschrift hier
Schrijf uw onderschrift hier
Schrijf uw onderschrift hier
Schrijf uw onderschrift hier
Trotse winnaar van de Dutch Beer Challenge 2020, waar Brand Pilsener is uitgeroepen tot lekkerste pils van Nederland. Geweldige kwaliteit voor iedere liefhebber van pils, gebrouwen volgens oeroud recept en met oog voor de schoonheid van ‘t goeie leven. Krachtig van smaak, zacht in afdronk, schitterend van kleur en heerlijk verfrissend. 't Goeie leven in iedere slok.
Trotse winnaar van de Dutch Beer Challenge 2020, waar Brand Pilsener is uitgeroepen tot lekkerste pils van Nederland. Geweldige kwaliteit voor iedere liefhebber van pils, gebrouwen volgens oeroud recept en met oog voor de schoonheid van ‘t goeie leven. Krachtig van smaak, zacht in afdronk, schitterend van kleur en heerlijk verfrissend. 't Goeie leven in iedere slok.
Gut. Besser. Paulaner
Gul of gewoon te veel... dat was de klacht in 1634 over het bockbier van de Orde der Miniemen. Bijnaam
van de monnikenorde was Paulaner. Ze stonden bekend om hun gezonde levensstijl en goed smakend
bier. Zij brouwden 5.500 liter bier voor eigen levensonderhoud, wel wat veel voor 16
monniken...Brouwers uit München deden dan ook een poging om de ongeoorloofde verkoop te stoppen.
Ze stuurden een klachtbrief aan de burgemeester. Door de populariteit van het bier is deze klachtbrief,
tot op de dag van vandaag, onbeantwoord gebleven. En voilà: brouwerij Paulaner is een feit.
Vandaag de dag is Paulaner echt een instituut in München. De brouwerij is in Duitsland marktleider in
Weissbier. De monnik waarmee het allemaal begon, Franciscus van Paola, prijkt trots op alle flessen van
Paulaner speciaalbier. Sinds de jaren ’60 luidt de reclameslogan: ‘Gut. Besser. Paulaner’. Naast dé
biersponsor van FC Bayern München -één van ’s werelds beste voetbalclubs- is Paulaner één van de
brouwers van het jaarlijkse Oktoberfest in München. Het is het grootste bierfestival ter wereld.
Wegens plaatsgebrek is de brouwerij in 2017 verhuisd naar de buitenwijken van München. Op het
historische Nockherberg – de originele vestigingsplek sinds 1634- zijn heel wat liters bier gebrouwen. Het
brouwerij gebouw aan de Ohlmüllerstrasse, de biertuin en het bijbehorende restaurant blijven bestaan
als herinnering.
Sinds 1516 wordt gebrouwen volgens het ‘Beierse Reinheitgebot’. Alleen graan, water & hop (later ook
gist) mogen in de bieren. Geen vruchten, kruiden & specerijen. Hertog Wilhelm II kon daarmee het
gebruik van gevaarlijke kruiden tegengaan. Grappig dat brouwers nog steeds het verbod handhaven,
terwijl dit toch is ingetrokken in 1987.
Speciaal gekweekt gist geeft de bieren van Paulaner hun karakteristieke smaak. Tel daar de rijke historie
bij op en je hebt een authentieke bierbeleving. Ein prosit!”
Dit blonde abdijbier, hergist op fles, houdt het midden tussen doordrinker en degustatiebier. Een boeket van fruit kleurt de neus. Citrus, mout, fruit en hop verleiden de smaakpapillen. Het feest eindigt met een lange, droge afdronk.